free counters

2009. július 19., vasárnap

Molnár Anikó

2009. július 5., vasárnap

2009. június 29., hétfő

2009. június 26., péntek

Kutyapisi

Elhunyt Michael Jackson



Az amerikai televíziós csatornák megszakítottak adásukat, amikor arról értesültek, hogy Jacksont Holmby Hills-i bérelt luxus házából csütörtökön, helyi idő szerint 12.20-kor szívelégtelenség miatt már eszméletlenül szállították a UCLA egyetem korházába. Egy órás drámai találgatás után, a Los Angeles Times értesülése alapján bejelentették, hogy a pop királyát 42 perces életmentés után sem tudták a kómából feléleszteni.

Jackson júliusban induló hároméves, ötven fellépést magában foglaló világkörüli koncertturnéjára készült trénerjével a Los Angeles-i Staple Stadionban, de úgy tűnik, hogy a napi hat órás komoly fizikai megterhelést már nem bírta. A sokszoros plasztikai műtéten átesett, törékeny alkatú, túlgyógyszerezett sztár a gyengélkedés több jelét is mutatta, de egészségi állapotát mindig is homály fedte. Az énekes környezete cáfolta a brit sajtó azon értesülését is, hogy Jackson bőrrákban szenvedett volna.



Halálának hírére a korház és Los Angeles-i háza előtt hatalmas tömeg gyűlt össze. A Hollywood Boulerard-i Jackson-csillagot virágerdő borította el. Az amerikaiak Elvis Presley és John Lennon halálát követő hasonló megdöbbenéssel fogadták a pop királyának korai távozását.

A csodagyerekből a pop királyává előlépett különleges hangú és virtuóz tánctudású énekes korának legizgalmasabb, legnagyobb hatású és legellentmondásosabb figurája volt. Pályáját a családi vállalkozásban működtetett Jackson 5 együttes tagjaként 11 éves korában kezdte, majd 1971 indította szólókarrierjét. Stúdióalbumai, mint az Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1992), HIStory) (1995) világsikert arattak, az 1982-ben kiadott Thriller minden idők legnagyobb példányszámú lemeze lett. Koncertjei rajongók millióit vonzották, a világ egyik legnépszerűbb pop sztárja szinte minden zenei kitüntetést elnyert.

Különös életmódjával, műtéteivel, furcsa házasságaival és kapcsolataival, a gyermekekhez való vonzódásával pletykák, vádaskodások állandó céltáblájává vált. 2005-ben gyermekmolesztálási perben állt a bíróság elé, a tárgyaláson ugyan felmentettek, de a gyermekparadicsomnak épített, szeretett Santa Barbara-i birtokától, Neverlandtől meg kellett válnia.

Az azóta visszavonultan élő Michael Jackson az idei koncertturnéval kívánta megtépázott hírnevét visszaszerezni. Június 25-én is erre készült.



2009. június 25., csütörtök

Metallica - Blackened (Nova Rock 2009)

Alex Gaudino and Jason Rooney - I Love Rock and Roll 2009

Thanks JIMI! Festival

Cseszi Rock Blues Fesztivál


Magyarország

Leszerepeltek teniszezőink Wimbledonban


Szávay Ágnes, Czink Melinda és Martosi Katalin is végleg búcsúzott a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, miután párosban mindhárman kikaptak szerdán

Szávay a tajvani Csan oldalán 7:5, 3:6, 6:4-re kapott ki a Dusevina, Perebijnis (orosz, ukrán) kettőstől, Czink a dél-afrikai Grandinnal 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett a Grönefeld, King (német, amerikai) duótól, Marosi pedig a román Gallovits párjaként 5:7, 7:6, 6:4-re maradt alul a Camerin, Csakvetadze (olasz, orosz) egységgel szemben.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Abiocore