free counters

2009. május 22., péntek

Willa Ford





BIOGRÁFIA
Amanda Lee Williford Ruskin városban, Florida államban született 1981 január 22-én.
Karrierje a Tampa Bay Gyermekkórusban kezdte 8 évesen. 11 évesen már a Entertainment Revue-n is fellépett.
1999-ben a Mandah néven kezdett énekelni, és a Music Corporation of America-ban is szerepelt. Ez volt az első komolyabb énekesi eredménye, a Lullaby című dal, ami dupla platina lett, és felkerült a Pokemon: The First Movie című animációs film soundtrack-jére. Ebben az időben kezdett randizni a Backstreet Boys-ból ismert Nick Carter-rel, és ennek hatására szerette volna lecserélni a Mandah nevet. Mandy-re szerette volna változtatni, de akkoriban ott volt Mandy Moore is, és így nagyon hasonlított volna a nevük. Így végül a Mandy nevet elvetette. Ekkor jött az ötlet, hogy a vezetéknevéből, a Williford-ból kreál egy nevet, így lett Willa Ford.

KARRIER
Mialatt a Nautica Kids-szel turnézott, az Atlantic Records-tól üzentek neki. Nem sokkal ezek után, 2001. július 17-én megjelent az első albuma, a Willa Was Here, melyről az első single az I Wanna Be Bad volt. Az album a Billboard 200-on az 56. helyen nyitott, és több mint 200.000 példányt adott el belőle.

2001-ben részt vett a Pantene ProV ProVoice kampányában, és itt szerepelt a Teensation-ben, majd a következő alkalommal az Uncle Kracker videóklipjében, a Little While-ban. 2002. április 26-án vendégszerepet vállalt a Raising Dad című sorozatban. Fellépett még az MTV TRL-ben, a Say What Karaoke című műsorban. 2003-ban duettet énekelt egy Dél-koreai énekessel, Park Ji Yoon-nal. A duett címe Nastified, és az énekes 5. albumára, a Man-re került fel.
Saját visszatérő dala az "A Toast To Men" volt, ami a klubokban elég nagy sláger volt. Később, a rapper Lady May-jel énekelt egy ismeretlen duettet egy szappanopera főcímdalának. A dal egy meg nem jelent lemezén, a Sexysexobsessive-en kapott helyet. A második single a lemezzel azonos címet viselte. Az első kislemezes dal jó volt, csak a kiadónak nem tetszett, ezért Willa úgy döntött, hogy inkább átmegy a Lava Atlantic Records-hoz.

2005-ben szerepelt első reality TV show-jában, a The Ultimate Fighter-ben, mely a Chuck Liddell-lel való viszonyáról szólt. A reality után aláírt egy nyári szerződést a Pussycat Dolls Las Vegas-i show-jába.
Szintén ebben az évben júniusban Ő volt az FHM címlaplánya, és az FHM 2005-ös naptárában is június volt.

2006-ban benne volt abban a négy celebben, aki a Lingerie Bowl-ban, a Super Bowl XL félidejében szerepelt.
Februárban részt vett a Pussycat Dolls Valentin napi show-jában, ahol többek között fellépett még Nicollette Sheridan, Cindy Margolis és DJ A.M is.
Willa volt 2006. márciusában a Playboy címlapján.
Év végén poker tudását is megcsillogtatta a Calvin Ayre's Wild Card Poker party-n, majd 48. lett a Stuff Magazin 101 Legszexisebb Internetes Nője (101 Sexiest Online Women) közül.
2006. augusztus 14-én Lisa Rinna meghívta a Dancing with the Stars (3. amerikai évad) című ABC csatornán futó műsorba. A show-ban 2006. szeptember 12. és november 15. között szerepelt.
Az "Extra" című sorozatban (mely egy másik adaptációja az "Ugly Betty Make-Over"-nek) vállat egy kissebb vendégszerepet. Az epizódot 2006 november 2-án adták le az amerikai csatornán.
Decemberben készült róla egy fotósorozat a Maxim magazin számára, mely a 2007. januári számban jelent meg.
Színésznőként is megcsillogtatta tehetségét, hisz szerepelt néhány filmben is: The Insider (2007), Impulse (2008). 2009-ben egy igazán nagyszabású filmben, a Friday The 13th/Péntek 13-ban kapott szerepet, melyben Chelsea bőrébe bújik. A filmet 2009. február 13-án, pénteken mutatják be.

MAGÁNÉLET
1998-2001-ig a Backstreet Boys-ból ismert Nick Carter-rel randizott, akit Christopher Jones és Chuck Liddell követett. Willa 2006-ban állapodott meg igazán, hisz Hálaadásra egy eljegyzési gyűrűt kapott mostani férjétől, a jégkorongozó Mike Modano-tól. Szűk családi körben tartott kis esküvőjük volt, melyet 2007. augusztus 26-án tartottak Athens városában, Texas államban, az USA-ban. Esküvői ruháját Ő tervezte. A pár Dallas-ban vett egy házat, és azt nyilatkozták, hogy remélik, akkor sikerül családot alapítani, amikor karrierjük leáldozóban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése