free counters

2009. május 14., csütörtök

Denver Nuggets–Dallas Mavericks 124–110


1985 óta vártak a Denver szurkolói, hogy csapatukat főcsoportdöntőben láthassák. 24 év elteltével ez is megtörtént, illetve megtörténik, amikor a Los Angeles Lakers vagy a Houston Rockets ellen vív majd a csapat a nagydöntőbe kerülésért.

Merthogy a Nuggets már hátradőlve várhatja ellenfelét, miután magyar idő szerint csütörtök hajnalban hazai pályán 124–110-re legyőzte a Dallast, s ezzel megszerezte a továbbjutáshoz szükséges negyedik győzelmet.

A sikerért Carmelo Anthony és Chauncey Billups tette a legtöbbet. Előbbi 30, míg utóbbi 28 ponttal terhelte meg a vendégek kosarát.

A Denver klubrekordot jelentő 54 győzelemmel zárta az alapszakaszt, és a rájátszásban 8 győzelme mellett mindössze egyszer kapitulált, és akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

„Ezzel még nincs vége, nem elégszünk meg ennyivel. Még nagyobb sikert szeretnénk elérni, s remélhetőleg a folytatásban is sikeresek maradunk” – értékelt a találkozót követően Billups.

Dirk Nowitzki ezúttal is kitett magáért a Dallasban: 32 ponttal zárt (a sorozatban 34.4-es átlagot hozott), a német kosaras mellé azonban nem nőttek fel a csapattársak.

A Nuggets szurkolhat a Houstonnak, ha ugyanis a Rockets megfordítja a Lakers elleni, jelenleg 2–3-ra álló párharcot, a Denver hazai pályán kezd a nyugati fináléban, míg ellenkező esetben Los Angelesben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése