free counters

2009. június 2., kedd

Négy magyar az eltűnt francia gépen



Két magyar felnőtt és két magyar gyermek utazott az Air France gépén, mely eltűnt Brazília partjaitól 300 kilométerre hétfőn. A gép valószínüleg szerencsétlenséget szenvedett, a roncsokat az óceánban keresik. A gépen 228 ember utazott. Narancssárga fényeket látott egy pilóta az óceánnak azon a részén, ahol a gép eltűnt. Ez lehet az Air France történetének legnagyobb katasztrófája.

Eltűnt egy francia utasszállító repülőgép az Atlanti-óceán felett, Brazília és Afrika partjai között nagyjából félúton. A gépen két magyar gyerek és két magyar felnőtt is utazott - erősítette meg Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő a Magyar Televízióban. Az Air France képviselői szerint már néhány mérföldes pontossággal meg lehet határozni, hol lehetnek a roncsok az óceánban. A gépen összesen 228-an utaztak.

Az utasok

A gépen utazott az Air France hivatalos közleménye szerint 80 brazil, 76 francia, 18 német, 9 olasz, 6 amerikai, 5 kínai, 4 magyar, 2-2 spanyol, marokkói és ír, illetve 1-1 angolai, argentin, osztrák, belga, izlandi, fülöp-szigeteki, norvég, lengyel, román, orosz, szlovák, svéd és török állampolgár. Az utasok között volt hét gyerek és egy csecsemő.
A gép

Az Airbus A330-200 egy kéthajtóműves repülőgép, amely 12 500 kilométert képes repülni 253 utassal a fedélzetén. Az első ilyen gépeket 1998-ban helyezték forgalomba (Kanadában), tavaly nyárig összesen 555 darabot gyártottak belőle. Az Atlanti-óceán felett eltűnt Airbust 2005-ben állították forgalomba, körülbelül 18 ezer órát repültek vele, összesen 2500 alkalommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése